Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΒΡΟΥ ΤΟ 22 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

22 Πανελλήνιο Συνέδριο Σαρακατσάνων στη Θεσσαλονίκη .

Χίλιοι οκτακόσιοι Σαρακατσάνοι, μέλη Συλλόγων από την Ελλάδα και χώρες των Βαλκανίων, θα λάβουν μέρος στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σαρακατσάνων, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 25 και
26 Μαρτίου. 


Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως και διοργανώνεται από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ευόσμου «Ο Σταυραετός», τον Δήμο Ελευθερίου- Κορδελιού Ευόσμου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων. 


Η τελετή έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 26 Μαρτίου. Στις παράλληλες εκδηλώσεις του συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται εκθέσεις παραδοσιακών φορεσιών, φωτογραφίας, βιβλίων, ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη και το Μουσείο της Βεργίνας. 


Κορωνίδα των παράλληλων εκδηλώσεων είναι η αναβίωση του Σαρακατσάνικου Καραβανιού. Με στολισμένα άλογα, Σαρακατσαναίοι με παραδοσιακές φορεσιές θα κάνουν βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Θα ακολουθήσει το μεγάλο σαρακατσάνικο γλέντι, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου