Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Κυκλοφόρησε ! Ο νέος δίσκος του 'Έβρου' : “Για μια λάλησι, για δυο λάλησι...”


Έναν θρακιώτικο στίχο επέλεξαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδοσιακών Χορών “ο Έβρος” για να βαφτίσουν τη νέα δισκογραφική δουλειά που έθεσαν στη διάθεση του κοινού από τα τέλη Μαρτίου.
Ο δίσκος περιλαμβάνει 18 κομμάτια από την περιοχή του Έβρου, εκτελεσμένα από αναγνωρισμένους μουσικούς και νέα ταλέντα και ένα κομμάτι που έχει συντεθεί πρόσφατα, αλλά σύμφωνα με την “παραδοσιακή συνταγή”.
Τα τραγούδια και οι μουσικές καλύπτουν -δειγματοληπτικά- σχεδόν όλο το φάσμα του Έβρου καθώς στη λίστα συγκατελέγεται και ένα αρβανιτόφωνο τραγούδι.
Ο δίσκος συμπεριλαμβάνει και ένα εγχειρίδιο 84 σελίδων με πολλά λαογραφικά στοιχεία για τις ενδυματολογικές ομάδες του Έβρου αλλά και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Συλλόγου και όχι μόνο.
Ο σχεδιασμός του παντρεύει το παραδοσιακό με το μοντέρνο και είναι μια “εναλλακτική” προσέγγιση της παράδοσης βασισμένη στη δύναμη της εικόνας. Από τις σελίδες του ο αναγνώστης αντλεί χρήσιμες πληροφορίες για τη μουσικοχορευτική παράδοση της περιοχής, τις οποίες βλέπει ταυτόχρονα και σε εικόνες.
Ο δίσκος έχει παραχθεί και κυκλοφορεί υπό την αποκλειστική ευθύνη του Συλλόγου. Ο “Έβρος” έχει εκδόσει ακόμη έναν δίσκο στο παρελθόν με τίτλο “Μην κρύβεις το χθες” και έχει συμμετάσχει στην παραγωγή του δίσκου “Ψες είδια στ' όνειρο μου”.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών “οΈβρος” εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη και δραστηριοποιείται στο χώρο της παράδοσης από το 1989 με συμμετοχές σε πλειάδα διοργανώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

*Για πληροφορίες σχετικά με το δίσκο : 6937823100
Α.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου