Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ



«Μερικές φορές σκέφτομαι διάφορα. Και όσο σκέφτομαι τόσο ρωτάω. Γιατί; Ένα γιατί με κυνηγάει συνέχεια. Ένα γιατί χωρίς απάντηση. Και ύστερα έρχεται κοντά μου η ελπίδα και μου λέει: Είσαι δυνατή. Θα τα καταφέρεις!»

Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα από την θεατρική παράσταση «Δεμένοι στο Όνειρο» που θα δώσει η θεατρική ομάδα του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου, την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 και ώρα 8:00 μμ., στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με αφορμή τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011 που θα πραγματοποιηθούν στην χώρα μας. Αυτό το εγχείρημα αποτελεί μια σπουδαία πρωτοβουλία με πρωταγωνιστές το ψυχικό σθένος, τη δύναμη και τη θέληση για ζωή που αγκάλιασαν όλοι οι συντελεστές της παράστασης.

Η παράσταση βασίζεται στο θεατρικό έργο της Νόρας Ξύδα «Δεμένοι στο όνειρο». Βασικοί συντελεστές της είναι η θεατρική ομάδα του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή Special Olympics. Αποτελεί προσπάθεια να δημιουργηθούν κι άλλες ευκαιρίες για την καλλιέργεια κοινωνικής συνύπαρξης, μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση.

Η θεατρική ομάδα συγκροτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 υπό την σκηνοθεσία του Σταύρου Δανάκη και αποτελείται από εθελοντές και μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου. Σημαντικός άξονας των προσπαθειών του Συλλόγου είναι η καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών, ώστε τα άτομα με αναπηρία, να ενταχθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και να δραστηριοποιηθούν σε όλους τους τομείς.

  • Σκηνοθεσία: Δανάκης Σταύρος.
  • Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Βαλκάνης Χρήστος – Κοσμίδης Θόδωρος.
  • Μουσική: Γεράσιμος Ξύδας.
  • Ήχος – Φωτισμός: Κυριακάκης Ιωάννης.

Οργάνωση και επιμέλεια: 
  • Δήμος Αλεξανδρούπολης.
  • Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου.
  • Τοπική Οργανωτική Επιτροπή Special Olympics. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου