Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης "Δόμνα Βισβύζη" “Κατανοώντας το έφηβο παιδί – Τα όρια και η σχέση με τους γονείς”

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης διοργανώνει ομιλία με θέμα " Κατανοώντας το έφηβο παιδί – Τα όρια και η σχέση με τους γονείς", με συντονίστρια την ειδική ψυχοθεραπεύτρια κα Αριάδνη Γραμμάτη.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 Φεβρουαρίου, 6.30 μμ
Αίθουσα Εργαστηρίου Χημείας,
3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά της εφηβείας είναι η ανάγκη για ανεξαρτησία και αυτονομία και η αμφισβήτηση των ορίων που θέτουν οι γονείς, το σχολείο και γενικά τα πρόσωπα εξουσίας. Το πρώτο επιτρέπει στον έφηβο να διαμορφώσει τη δική του ταυτότητα, αλλά λόγω της απειρίας του τα όρια είναι ασαφή για τον έφηβο και μπορεί να βιώσει έντονη απογοήτευση. Από την άλλη, η απομυθοποίηση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των ορίων που αυτοί θέτουν μπορεί να οδηγήσει στο αίσθημα μοναξιάς και να εκθέσει τον έφηβο σε κινδύνους. Το δίλλημα των γονέων εφήβων είναι συχνά το πώς να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους, χωρίς να τα καταπιέζουν. Στόχος της συνάντησής μας είναι να βρούμε εποικοδομητικούς τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά, ώστε να τα βοηθήσουμε να κάνουν μία όσο το δυνατόν «ομαλή» μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση φροντίζοντας την αυτοπεποίθηση και την ασφάλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου