Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΩΤΙΩΤΩΝ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΩΤΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αμμοχώστου 2,  Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη
Τηλ: 2551031702, 6945849355  /  Ε-mail: politistikos.sullogos.petroton@gmail.com

Αλεξανδρούπολη, 9 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 37
Προς: Μ.Μ.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Ο Τόπος και το Τραγούδι του» στα Πετρωτά Έβρου


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα Πετρωτά Τριγώνου, τα γυρίσματα της ποιοτικής μουσικοχορευτικής εκπομπής της δημόσιας Ελληνικής Τηλεόρασης με θέμα την ελληνική παράδοση, που φέρει τον τίτλο «Ο Τόπος και το Τραγούδι του». Για δύο ημέρες δεκάδες Πετρωτιώτες συμμετείχαν στα γυρίσματα της εκπομπής, είτε μέσω του χορευτικού είτε παίρνοντας μέρος στις συνεντεύξεις. Μέσα από την εκπομπή, ξετυλίγεται η πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση του χωριού, προβάλλεται η μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά και η ιστορία του οικισμού, μέσα από τα αρχαία λατομεία εξόρυξης πέτρας γνωστά ως «Μαντένια».
Ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης», στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη πολιτιστική πρωτοβουλία και διοργάνωση, συνεργάστηκε αρμονικά με τον πρόεδρο Πετρωτών και τους κατοίκους του χωριού, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του χωριού.
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Κελεμίδης υπογραμμίζει: «η ιστορία του χωριού μας ήτανε πλεγμένη με το ίδιο υφάδι όπως και η ιστορία της γύρω περιοχής είχε υφανθεί με τα ίδια ιστορικά γεγονότα τα οποία μαρτυρούν τα τραγούδια μας. Αυτά είναι τα μόνα αδιάψευστα προφορικά στοιχεία που μας άφησαν κληρονομιά οι πρόγονοί μας. Ο σύλλογος μας, αυτήν την προφορική παράδοση, την κρατά ζωντανή και δεν την αφήνουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου, πάντα με το σύνθημα ‘‘έτσι τα βρήκαμε από τους παλιούς κι έτσι θα τα κρατήσουμε’’».
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης», ευχαριστεί ιδιαίτερα:
    Τον Γιώργη Μελίκη-ερευνητή και παρουσιαστή της εκπομπής «Ο Τόπος και το Τραγούδι του», καθώς και όλη την ομάδα παραγωγής: το Μανώλη Ζαντέ-σκηνοθέτη, τη Στέλλα Κιοσόγλου-παραγωγό, τη Βούλα Σιδερίδου-εικονολήπτη και τον Κλεάνθη Μανωλά-ηχολήπτη. Σας ευχαριστούμε Φίλες και Φίλοι μας, από καρδιάς!
    Όλα τα Μέλη του «Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης», που - είτε συμμετείχαν είτε όχι στα γυρίσματα - στήριξαν ποικιλοτρόπως και σθεναρά, ο καθένας με τον τρόπο του, την νέα αυτή πρωτοβουλία του συλλόγου προς όφελος του χωριού μας.
    Τον αξιότιμο Πρόεδρο Πετρωτών Τριαντάφυλλο Νικολαίδη, για την αμέριστη συμπαράσταση, συνεχή στήριξη και βασική συμμετοχή του καθ’ όλη τη διήμερη διάρκεια των γυρισμάτων. Σ’ ευχαριστούμε ολόθερμα Πρόεδρε.
    Το Δημήτρη Σπανό, συντονιστή της χορευτικής ομάδας Πετρωτών και σεβαστό φίλο του συλλόγου μας, για την άριστη προετοιμασία και τελική παρουσίαση της ομάδας.
    Τη Φωτεινή Καζακίδου, για: την άμεση ανταπόκριση της στο κάλεσμα μας και την ουσιαστική συμμετοχή της στο συντονισμό της χορευτικής ομάδας, καθώς και για όλη τη σημαντική παρουσία της και την παροχή χρήσιμων πληροφοριακών στοιχείων.
    Τα αξιέπαινα μέλη της χορευτικής ομάδας Πετρωτών, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση μας για συμμετοχή στο χορευτικό, για την υπομονή τους παρ’ όλο τον καύσωνα που επικρατούσε κατά τη διάρκεια των πολύωρων επίπονων γυρισμάτων και κατά συνέπεια για την καθοριστική συμβολή τους, στην επιτυχία της εκπομπής: Δουδουκτσίδου Κούλα, Καραγκιοζίδου Ζησιά, Καζακίδου Φωτεινή, Θεοχαρίδου Χρυσούλα, Κλαδουρίδου Μαρία, Καραγκιοζίδου Μαρία, Γκουτσίδου Κυριακή, Καραγιάννη Φωτεινή, Παλιακούδη Σοφία, Σαρουλίδου Ανθούλα, Λουκαρίδου Κουρτέσσα, Μαυρίδου Αγγελική, Κοντίδου Μάρθα, Καζακίδου Κυρατσούλα, Τιαγκούδη Αναστασία, Νικολαίδου Ζωή, Νικολαίδου Χριστίνα, Νικολαίδου Μαρία, Δαουτίδου Μαρία, Σισμανίδου Βασιλεία, Τσιαούση Ειρήνη, Τσιαούση Αλεξία, Καραγκιοζίδης Σκαρλάτος, Καραγκιοζίδης Βασίλης, Κερφελεκίδης Δήμος, Σπανός Δημήτρης.
    Τη Χρυσούλα Θεοχαρίδου και Ζησιά Καραγκιοζίδου, καθώς και τους: Γιάννης Γκαϊτατζής, Στέργιος Κλαδουρίδης, Λυμπέρης Παλιακούδης, Γιώργος Σαρουλίδης, Δημήτρης Σινανίδης, Βασίλης Σισμανίδης - για τις χρήσιμες πληροφορίες και συνεντεύξεις που παραχώρησαν.
    Την αεικίνητη 102χρονη γιαγιά-ζωντανή ιστορία του χωριού, Ζωή Ξιωτίδου.
    Τη Συρμούλα Νικολαίδου και τις κόρες της: Ζωή, Χριστίνα και Μαρία, για την πολύπλευρη προσφορά τους, πριν και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
    Τους: Ιωάννης Καρακασνάκης, Ευστράτιος Κώστογλου, Παράσχος Κώστογλου και την Σοφία Νικούδη, για την ευγενική παραχώρηση των σπιτιών τους, για τις ανάγκες μέρους των γυρισμάτων.
    Όλους τους σεβαστούς κατοίκους των Πετρωτών.
    Τους ταλαντούχους μουσικούς μας: Κωνσταντίνος Βασιλειάδης-κλαρίνο, Βαγγέλης Κατσουλίδης-ούτι/τραγούδι, Νίκος Ζαπάρτας-βιολί, Δημήτρης Μπουζαμάνης-τουμπερλέκι, Αντώνης Τριανταφύλλου-φλογέρα, Χρήστος Δημάκης-γκάιντα, Γιώργος Μπεζιργιαννίδης-γκάιντα.
    Όλες τις φίλες και όλους τους φίλους μας στο διαδίκτυο, που αναδημοσίευσαν την αφίσα της εκδήλωσης, βοηθώντας μας έτσι στη δημοσιοποίηση της.
    Όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης-έντυπα & ηλεκτρονικά (εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιστολόγια/blogs), που δημοσίευσαν τα δελτία τύπου μας, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην ενημέρωση του κόσμου για συμμετοχή.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου
Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης

Ο Πρόεδρος
Κελεμίδης Δημήτρης
    Τα Μέλη

Σισμανίδης Βασίλης
Αντιπρόεδρος

Κλαδουρίδης Στέργιος
Ταμίας

Θεοχαρίδου Χρυσούλα
Γεν. Γραμματέας

Μπαξεβανίδου Ζωή
Μέλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου