Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΠΕΤΡΔΙΩΤ' ΕΚΑΜΑΝ ΧΑΡΆ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος και από γενιά σε γενιά, οι Πετραδιώτες  (ανέκαθεν φημισμένοι γλεντζέδες) απέδειξαν του λόγου το αληθές. Πως και ξέρουν και μπορούν! Έτσι και φέτος το 15 Αύγουστο , ;έστησαν ένα τρικούβερτο γλέντι στην πλατεία του χωριού και .... χόρεψαν ασταμάτητα μέχρι το πρωί μαζί με πλήθος κόσμου από το χωριό, αλλά και πολλών επισκεπτών από τα γύρω χωριά του Δήμου Διδυμοτείχου, που αγαπούν τους Πετραδιώτες. Μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρόν συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τους Πετραδιώτες να διοργανώνουν την καλύτερη πανήγυρη, εδώ και πολλά χρόνια!! 
Τα πρωτεία βέβαια και τα εύσημα ανήκουν στον πολιτιστικό σύλλογο που συνεχίζει να κρατάει την παράδοση και να διατηρεί και το χορευτικό συγκρότημα που ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν του χωριού. Την παράσταση έκλεψαν τα πιτσιρίκια που χόρεψαν και έδιξαν ότι η παράδοση καλά κρατεί!! 
Αρκετοί ήταν και οι απόδημοι Πετραδιώτες από όλα τα μέρη της γης, που επισκέπτονται το χωριό και τις ρίζες τους τη συγκεκριμένη περίοδο. 
Όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού για του χρόνου ευελπιστώντας να συναντήσουν και άλλους συγχωριανούς που δεν είχαν τη δυνατότητα να είναι παρόντες στις φετινές εκδηλώσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου