Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Η Ακαδημία των Πολιτών είναι μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2010 υπό την επιστημονική εποπτεία του κ. Παπάνη Ευστράτιου, προέδρου της Ακαδημίας και Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η εταιρεία έχει σκοπό την θεραπεία των τεχνών, την μελέτη της νέας κοινωνικής πραγματικότητας, την ανάδειξη των κοινωνικών θεμάτων και προβλημάτων και την διατύπωση προτάσεων αντιμετώπισης, την ανάπτυξη... δράσεων για βελτίωση του εκπαιδευτικού - παιδαγωγικού έργου και την προσέγγιση των νέων τεχνολογιών, ώστε να ενταχθούν στην σύγχρονη εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα με την παράλληλη ανάδειξη της κλασικής παιδείας και κουλτούρας.

Η ολοένα μεγαλύτερη ανάγκη των πολιτών για εκπαίδευση οδήγησε στην οργάνωση και λειτουργία Τμημάτων σε 30 πόλεις της Ελλάδας, καθώς επίσης στην Κύπρο και στη Γερμανία (Ανόβερο). Στα πλαίσια λειτουργίας των Ανοικτών Λαϊκών Πανεπιστημίων διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί καθηγητές αναπτύσσουν έγκυρα και εκλαϊκευμένα θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

Η Ακαδημία των Πολιτών πρόκειται να λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη από τον Οκτώβριο του 2012 και τα μαθήματα της Ακαδημίας θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο του 2013, θα έχουν τη μορφή τρίωρων εβδομαδιαίων διαλέξεων (26 συνολικά) και θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης κάθε Πέμπτη από 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ. Η ετήσια συνδρομή (και για τις 26 συνεδρίες) είναι 80 €, ενώ θα υπάρχει έκπτωση 50% για άνεργους, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους και φοιτητές.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο. Στο πρώτο Ακαδημαϊκό έτος οι θεματικές ενότητες που θα διδαχθούν είναι: «Σύγχρονες αρχές και θέματα Ψυχολογίας» και ακολούθως «Σύγχρονες αρχές και θέματα Συμβουλευτικής».

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης από τους συντονιστές του προγράμματος κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, από 18:00 έως 20:00. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6945779762 και 6945877370.

Εγγραφές μπορούν να γίνονται και στα τηλέφωνα: 22510-54739 και 6970-069007 (γραμματεία της Ακαδημίας: Σαπφούς 3, Μυτιλήνη, Τ.Κ. 81100, Λέσβος)
στο e-mail: civilacademyoffice@gmail.com καθώς και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας: http://civilacademy.ucoz.org .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου