Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ερευνητικό Θέατρο Θράκης

Σημείωμα του Σκηνοθέτη.

Το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης μετά από δύο χρόνια απουσίας, επιστρέφει δυναμικά
στην πόλη, με παράσταση που βασίζεται σε ένα από τα διαμάντια της νεοελληνικής λογοτεχνίας τη «Σονάτα του Σεληνοφώτος» του Γιάννη Ρίτσου.
Το εξαιρετικό κείμενο του Ρίτσου σε συνδυασμό με ένα υπερβατικό τοπίο πάνω στη σκηνή, με δυόμιση τόνους νερό (όσα και τα δάκρυα που ρίχνει ένας άνθρωπος κατά την διάρκεια της ζωής του) δημιουργούν μαζί με την δύναμη της ερμηνεύτριας Καίτης Μακρή, ένα συγκινησιακό γεγονός πέρα από τα όρια μιας θεατρικής παράστασης.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η τέχνη θα πρέπει να δημιουργεί σημεία αναφοράς, συνθήκες επαναπροσδιορισμού του τρόπου με τον οποίο υπάρχουμε και διανοούμαστε τη ζωή.
Η παρακμή μιας εποχής, η μοναξιά, η αποξένωση, ο εγκλωβισμός, η μνήμη, τα γηρατειά ,η ανάμνηση της νεότητας, με την ταυτόχρονη ανάγκη για επικοινωνία και επανασύνδεση με τους ανθρώπους και την κοινωνία, οδηγούν στη λύση του έργου
που δεν είναι άλλη, από την απόφαση για την συνέχεια της ζωής .
Η σκηνή μεταμορφώνεται σε καθρέφτη που αντανακλά, τα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής, και φανερώνει το χρυσάφι των λέξεων και της μουσικής.
Το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης ήταν, είναι, και θα παραμείνει ένας τόπος γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού, με αντιπαραθέσεις ,διαφωνίες, συγκρούσεις, ποτέ σε προσωπικό επίπεδο, αλλά πάντα με γνώμονα την αισθητική, την Τέχνη, και την δημιουργία στην υπηρεσία της κοινωνίας.

Γιώργος Ζαμπουλάκης
Σκηνοθέτης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης (ν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου