Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «δράσεις κοινωνικής αυτο-οργάνωσης και διαδίκτυο: προς μια έννοια οργάνωσης 2.0;»


Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για όγδοη χρονιά τη σειρά διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας». Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην τέταρτη εκδήλωσή μας, με θέμα:

«δράσεις κοινωνικής αυτο-οργάνωσης και διαδίκτυο: προς μια έννοια οργάνωσης 2.0;»

Στη σημερινή εποχή στην Ελλάδα, πολυάριθμες κινήσεις αλληλεγγύης αυτο-οργανώνονται με σκοπό την αλληλοβοήθεια και τη συλλογική δράση σε πολλά πεδία όπου η μέριμνα του κράτους δεν επαρκεί, ή/και η οικονομική κρίση δημιουργεί έντονα προβλήματα. Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, σε συνδυασμό και με την αύξηση των χρηστών του διαδικτύου και την εξάπλωση και ευχρηστία των συλλογικών ψηφιακών μέσων, οι πρωτοβουλίες αυτές πολλαπλασιάζονται και γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα γνωστές.

Η δημιουργία και λειτουργία τέτοιων δράσεων αυτο-οργάνωσης αναδεικνύει πολλά και ενδιαφέροντα ανοικτά θέματα, σε επίπεδο καθημερινής πράξης αλλά και επιστημονικής θεώρησης. Ποια εμπειρία προκύπτει από την ανάπτυξη των προσπαθειών αυτών, ποιοι είναι οι περιορισμοί και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πώς διαμορφώνεται η δυναμική τους; Ποια είναι η σχέση που έχουν, ή επιδιώκουν να έχουν, με το διαδίκτυο και τα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, και πόσο τα τελευταία μπορούν να βοηθήσουν τις δράσεις αυτο- οργάνωσης; Μπορούμε, τελικά, να συζητήσουμε για μια έννοια «οργάνωσης 2.0»;

Στη συνεδρία, με επιστημονικά υπεύθυνους τον Καθηγητή Μ. Μεϊμάρη, Διευθυντή του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ (http://www.media.uoa.gr/ntlab) και τον Επίκουρο Καθηγητή Δ. Γκούσκο, συντονιστή της ερευνητικής ομάδας Ψηφιακά Μέσα για Συμμετοχή (http://www2.media.uoa.gr/~gouscos/digitalmedia4participation) και οργανωτική επιμέλεια της διδακτορικής ερευνήτριας Ε.Ρ. Στάιου, MSc, συμμετέχουν με εισηγήσεις προσκεκλημένοι πανεπιστημιακοί ομιλητές και εκπρόσωποι δράσεων αυτο-οργάνωσης.

Για το θέμα θα μιλήσουν οι:

    Σκεύος Παπαϊωάννου,
    Κάρολος Ιωσήφ Καβουλάκος,
    Βασίλης Κωστάκης,
    Γιώργος Βήχας,
    Δημήτρης Τζώρτζης,
    Ελένη-Ρεβέκκα Στάιου

Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013, στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), στο αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», ώρα 6:00 μ.μ.

Η παρακολούθηση των εργασιών της θεματικής συνεδρίας είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλείστε να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στην Γραμματεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας, υπόψιν κας. Ρούλας Λάββα, email: epiee@media.uoa.gr, τηλ. 210 3689413, έως και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος της συνεδρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου