Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΕΒΕΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Νίκος Σκορίνης
«Δυτικοανατολικά της γης»
Αλεξανδρούπολη
 Επιμελητήριο Έβρου
(Λ. Δημοκρατίας 307 - 3ος όροφος)
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 19:00



Το βιβλιοπωλείο Βαταμίδη, οι εκδόσεις Καμπύλη και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου παρουσιάζουν το βιβλίο «Δυτικοανατολικά της γης» του Νίκου Σκορίνη.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
·         Ο Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Επίτιμος έφορος αρχαιολογίας
·         Ο Σταύρος Αποστολίδης, Δημοσιογράφος και
·         Ο Θανάσης Μπέλλας, Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ε.

Δυτικοανατολικά της γης, ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα με κυνηγητό αρχαιολογικών ευρημάτων, προσωπικές υπαρξιακές κρίσεις και παθιασμένους έρωτες.

Πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, εγκληματικών οργανώσεων και εκκλησιών ψάχνουν κλεμμένα αρχαία ευρήματα και τα θαμμένα, κάπου στη Σαχάρα, συμπληρωματικά τους, για λογαριασμό αδίστακτων πολιτικών, αδίστακτων ιερωμένων και απλήστων του χρήματος. Οι πληροφορίες των ευρημάτων -εάν δημοσιευτούν! θα τινάξουν την ιστορία του Δυτικού Κόσμου στον αέρα.

Η έρημος της Σαχάρας γίνεται πεδίο κατασκοπίας, ανασκαφών, μακελειών... Γίνεται, επίσης, ο καθρέφτης τής υπαρξιακής κρίσης αρκετών εμπλεκομένων προσώπων και ο κοιτώνας ημερινών και νυχτερινών ερώτων.

Οι επικεφαλής των πρακτόρων στην Αθήνα, το Κάιρο, τη Nέα Υόρκη, το Ιβάνοβο, τη Βενετία, το Βατικανό, την Ισταμπούλ αγωνιούν, επινοούν τακτικές, ανακαλούν για εκτέλεση πράκτορες που απέτυχαν στην αποστολή τους, τρέμουν για το σαρκίο τους γι' αυτό και πολλαπλασιάζουν τους πληρωμένους φονιάδες γύρω τους-, ενώ εμφανίζονται στην κοινωνία σαν αθώες περιστερές.

Οι υπαρξιακές κρίσεις ανήκουν στους πράκτορες "συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου". Αυτοί συγκρούονται με κανόνες του επαγγέλματός των, με τον έρωτα, που τους τραβάει από το μανίκι, την άποψή τους για τη ζωή και τη συνείδησή τους. Σε στιγμές αναμονής ή ανάπαυλας συνομιλούν με τον εαυτό τους παραληρηματικά και οι ρωγμές που φανερώνονται στην προσωπικότητά τους μας επιτρέπουν να μετρήσουμε το μέγεθος τής απόγνωσής τους όσο για τα ίχνη αίματος που διακρίνουμε, αυτά φανερώνουν την εσωτερική αιμορραγία της προσωπικής των ουτοπίας.

Ο Νίκος Σκορίνης γεννήθηκε στη Παλαιόβρυση Λακωνίας. Διατηρεί δισκοπωλείο - βιβλιοπωλείο στην Αθήνα. Ασχολείται με τα κοινά από το 1973. Είναι γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ από το 2003. Είναι αντιπρόεδρος της ΟΚΕ. Υπήρξε ο εκδότης-διευθυντής τού περιοδικού Άσμα το Ελληνικόν (1995). Το μυθιστόρημα "Δυτικοανατολικά της Γης" είναι το πρώτο του βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου