Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΔΩΣΕ Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΣΤΗΝ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Συνάντηση με μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟΦΕ είχε  η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη , τα οποία της χάρισαν το λεύκωμα των πολιτιστικών φορέων του Έβρου που κυκλοφορησε η Ένωση.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον πολιτισμό, στις δράσεις και στις συνεργασίες για αποφυγή αλληλοεπικαλύψεων.
Η ΕΠΟΦΕ, σύμφωνα με τα λεγόμενα των μελών του Δ.Σ., έχει 115 συλλόγους – μέλη, από τα οποία μόνο τα 90 είναι ενεργά. Επιθυμία όλων είναι η ενεργή συμμετοχή, η υιοθέτηση και στήριξη των δράσεων ενός συλλόγου από όλους. Ο σχεδιασμός δράσεων με θέμα την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νομού κρίθηκε αναγκαίος από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη.
Από την πλευρά της η κα Νικολάου διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο στηρίχτηκαν οι πολιτιστικές δράσεις των προηγούμενων ετών διοίκησής της με δεδομένο τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Περιφέρειας. Τόνισε ότι οι σχολικές εκδρομές όσο και οι άλλες εκδηλώσεις των συλλόγων θα πρέπει να είναι κάτω από τη μεγάλη ομπρέλα της Περιφέρειας με στόχο τη γνωριμία με αυτήν. «Πρόθεσή μας ως Π.Ε. είναι να συνδιοργανώσουμε κάποιες εκδηλώσεις σε όλο το νομό και κατά δήμους. Αν υπάρχει μία σημαντική πολιτιστική δράση μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλο νομό της Περιφέρειας. Οι προσπάθειές μας είναι πολλές και στοχευμένες. Η συνεργασία μας με την ΕΠΟΦΕ είναι απαραίτητη για να μην υπάρχει αλληλοεπικάλυψη των δράσεων. Μπορούμε να συνεργαστούμε στο ημερολόγιο των εκδηλώσεων-δράσεων.»
Προέτρεψε δε τα μέλη του Δ.Σ. να επαναδραστηριοποιήσουν τους συλλόγους προτείνοντάς τους: «Ζωντανέψτε τους εγκαταλειμμένους χώρους κατά μήκος του νομού, που είναι πολλοί. Να μεταφέρουμε όλοι μαζί τις δράσεις εκτός των πόλεων, ακόμη και των χωριών, όπως παράδειγμα οι ανεμόμυλοι στην Πυλαία. Οι σύλλογοι θα πρέπει να μπουν μέσα σ’ αυτούς τους χώρους να τους αναδείξουν χρησιμοποιώντας τους.»
Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟΦΕ Δημήτρης Κελεμίδης, η Γενική Γραμματέας Γεωργία Αγγελινά, η Ειδική Γραμματέας Μάρθα Κοντίδου, η Ταμίας Ευαγγελία Τσακμακίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου