Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 19 ΚΑΙ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info)
θα διεξαχθεί
στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στη Ρόδο και στα Χανιά
την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013.
Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί
στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, Μαργαρίτη Κουταβού,
(συντεταγμένες google maps: 40.50.56,25.51.32) http://2gym-alexandr.evr.sch.gr/
Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.
Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία:Image and video hosting by TinyPic
α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,
β) της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.
Γι’ αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.Παι.Θ.Π.Α), Αρ. Απόφ. 5109/Γ7/15-01-2013 και με την Υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π).
Το Σάββατο 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρία σύνδεσης όλων των πόλεων που συμμετέχουν και παρουσίασης έργων μέσω Διαδικτύου όπου θα χαιρετίσει ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου.
Στην Αλεξανδρούπολη στο χώρο του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα για μαθητές και επισκέπτες, εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, ανοικτό εργαστήριο ηλεκτρονικής μουσικής σύνθεσης και χορογραφίας, διαγωνισμός πληκτρολόγησης και προβολή μαθητικών ταινιών από το φεστιβάλ μαθητικών ταινιών Ολυμπίας και την camera zizanio.
Ευελπιστούμε το Φεστιβάλ να δώσει μια νότα χαράς και δημιουργικότητας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες.
Έχουμε συνολικά 48 συμμετοχές από 24 σχολεία της Θράκης
Η τοπική οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου