Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΝΕΑ ΕΠΑΦΗ



  ΕΠΑΦΗ        ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ τεύχος 18Ο   03/13
===ΚΙΝ. 6945300444 ====ΤΗΛ. 2551087153 === ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ  ΔΩΡΕΑΝ===== ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ politismosepofe.blogspot.com  ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ www.epofe.gr   Η-τα epofe@yahoo.com , epofe.evros@gmail.com       
  ΓΡΑΦΕΙΑ Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ 26 (ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΑ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Διοργανώνουμε την ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
Μετά  από 25 χρόνια διαλλείματος στον γνωστό χώρο του Ε.Ο.Τ.
         Προς όλους τους πολιτιστικούς φορείς της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. του Δήμου Αλεξ/πολης
ΘΕΜΑ: « Γιορτή κρασιού»
   Στην Αλεξανδρούπολη, ημέρα Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε το Τακτικό Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε., ώστε να αποφασιστεί το προτεινόμενο προσχέδιο της «Γιορτής κρασιού», που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΕΟΤ και συγκεκριμένα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, που ανήκει στην Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξ/πολης – Τ.Ι.Ε.Δ.Α.Α.Ε.  Ως ημερομηνία έναρξης της Γιορτής, προτείνεται η Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 και ως ημερομηνία λήξης, προτείνεται η Κυριακή 4 Αυγούστου. Τη«Γιορτή κρασιού» οργανώνει η Τ.Ι.Ε.Δ.Α.Α.Ε. με συνδιοργανωτή την Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
                                              Προσχέδιο της «Γιορτής κρασιού».
Η Γιορτή θα ξεκινήσει με εναρκτήρια πομπή, από το πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας και θα καταλήξει στο χώρο της Γιορτής (ΕΟΤ), για την επίσημη έναρξη. Μπροστά θα πηγαίνει το άρμα και θα ακολουθούν κλόουν και ξυλοπόδαροι. Ομάδες παιδιών των συλλόγων θα ακολουθούν με χαλαρό βηματισμό και φορώντας μπλουζάκια, που θα αναγράφουν:
       Γιορτή κρασιού, Αλεξανδρούπολη 2013
       Σύλλογος…….
Το κόστος δε θα επιβαρύνει τους συλλόγους. Παρακαλούμε να δηλώσετε πόσα παιδιά και από ποιους συλλόγους θα συμμετέχουν, για να δούμε αν αυτή η πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί.
Καθημερινά στο χώρο της Γιορτής,  από τις 20:30 και μέχρι τις 21:00 περίπου, θα παρουσιάζονται πολιτιστικά δρώμενα των συλλόγων, όπως οι σύλλογοι καλείστε να προτείνετε (π.χ. θέατρο, ζωγραφική, γελοιογραφία, έκθεση φωτογραφίας, κ.λ.π.). Η θεματολογία των δρώμενων παρακαλούμε να είναι κοντά στο θέμα της Γιορτής.            (Συνέχεια στην σελίδα 2)

(Συνέχεια από την πρώτη σελίδα)
Από τις 21:00 ως και τις 21:30 περίπου, θα παρουσιάζονται τα χορευτικά των συλλόγων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Μετά, η ορχήστρα θα συνεχίσει να παίζει παραδοσιακή μουσική για να χορέψει το κοινό.
Κατά τη διάρκεια του 7ημέρου, κάθε πολιτιστικός φορέας θα έχει περίπτερο, στο οποίο θα εγκαταστήσει δική του ψησταριά και θα πουλάει σε προκαθορισμένη χαμηλή τιμή σουβλάκια για το κοινό (πιθανότητα με τη μορφή κουπονιών). Το κόστος δε θα επιβαρύνει κανένα σύλλογο. Δικαίωμα ψησταριάς θα έχουν μόνο οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στη Γιορτή.
 Τη φύλαξη του χώρου θα έχει αναλάβει security και η καθαριότητα θα είναι κυρίως ευθύνη του Δήμου. Όμως επειδή η διοργάνωση είναι μεγάλη, σύλλογοι και φορείς, που για πρακτικούς λόγους δε μπορούν να συμμετέχουν στα δρώμενα και στα χορευτικά, μπορούν να βοηθήσουν στην καθαριότητα και στην εποπτεία του χώρου. Επίσης θα παραστεί ανάγκη, κάποιοι σύλλογοι να αναλάβουν το περίπτερο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Οι σύλλογοι και οι φορείς που θα δηλώσουν συμμετοχή στις παραπάνω εργασίες θα έχουν αυτομάτως δικαίωμα ψησταριάς, άρα και εσόδων.
Η νέα Γιορτή Κρασιού θα έχει περισσότερο πολιτιστικό χρώμα από την παλιά που σταμάτησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘ 80.
Αισιοδοξούμε ότι θα καθιερωθεί ως ένας θεσμός με πολιτιστικά ,αλλά και τουριστικά οφέλη τόσο για την περιοχή όσο και για τους συμπατριώτες μας.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Η νέα ιστοσελίδα μας.
Μετά από αρκετό καιρό ξαναστήσαμε την ιστοσελίδα της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. η οποία συνεχώς  θα εμπλουτίζεται.  Στο  www.epofe.gr θα μπορείτε να δείτε ότι αφορά την πολιτιστική μας κίνηση και φυσικά αρκετά άλλα που αφορούν την Θράκη . Επίσης θα μπορείτε να  δημοσιεύετε και εσείς ότι θέλετε. Οι δυνατότητες της ιστοσελίδας είναι μεγάλες και πολλές.
Βεβαίως ο ιστοχώρος θα συνεχίζει να υπάρχει και να δημοσιεύει πολιτιστικές εκδηλώσεις από .όλο τον Έβρο.
 ΕΠΑΦΗ .Τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Τεύχος 18οΜΑΡΤΙΟΣ ‘13
Υπεύθυνοι: Έκδοσης-Αθανάσιος Γιαλαμάς. Ύλης- Δημ. Σχέσεων-Ουρανία Ψειράκη. Συντακτική επιτροπή , μέλη του Δ.Σ της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Συγκέντρωση ύλης έως τέλους των μηνών Φεβρουαρίου, Μαΐου, Αυγούστου, Νοεμβρίου, στην διεύθυνση των γραφείων . Δ. Σολωμού 26  Αλεξανδρούπολη κιν. 6945300444, τηλ. 2551087153 (Τηλ. Προέδρου 6988055650)
Στην ΕΠΑΦΗ φιλοξενούνται οι ανακοινώσεις των φορέων – μελών της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Καθώς και άρθρα που αφορούν τον πολιτισμό και την πολιτιστική κίνηση στον νομό.                                                                                            ΣΕΛΙΣ 2
ΠΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Από το καταστατικό (άρθρο 4)
α) Μέλη της Ένωσης γράφονται Πολιτιστικοί φορείς που έχουν την έδρα τους μέσα στα όρια της Περιφερειακής ενότητας του Έβρου. Είναι μη κερδοσκοπικοί και στηρίζονται στον εθελοντισμό. Οι φορείς που εγγράφονται ως μέλη πρέπει να είναι νόμιμα συγκροτημένοι , να έχουν καταστατικό , να βρίσκονται σε λειτουργία και να προάγουν τον Ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις.
β) Οι φορείς για να εγγραφούν ως μέλη στην Ένωση υποβάλλουν αίτηση τους στην οποία επισυνάπτονται: 1) Πρακτικό απόφασης της Γενικής Συνέλευσης ή του     Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα για την εγγραφή του στην Ένωση, 2) Αντίγραφο καταστατικού του φορέα, 3) Κατάλογος των μελών του Δ.Σ.
γ) Το δικαίωμα εγγραφής στην Ένωση καθορίζεται στο ποσό των σαράντα (40) ευρώ. Η Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων μπορεί να τροποποιήσει το ποσό της εγγραφής.
δ) Το νέο Μέλος – φορέας έχει το δικαίωμα συμμετοχής στις αποφάσεις της Ένωσης Οι εκπρόσωποί του εκλέγουν και εκλέγονται αφού περάσουν 3 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής του στην δύναμη της Ένωσης.
ε) Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης έχει το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει την αίτηση εγγραφής ενός Φορέα ως μέλους, γνωστοποιώντας σ’ αυτόν την απόφασή του μέσα σε ένα μήνα το αργότερο.
Όταν η αίτηση απορριφθεί , ο ενδιαφερόμενος Φορέας δικαιούται να προσφύγει αμέσως στην επόμενη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των Φορέων για να υποστηρίξει  το αίτημά του. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει οριστικά.                                                                                            
Το άρθρο 7 του καταστατικού της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. αναφέρει, για τους φορείς που χρωστούν αρκετά χρόνια συνδρομών, τα εξής :
Όταν μέλος καθυστερεί την εκπλήρωση των οικονομικών του υποχρεώσεων για διάστημα μεγαλύτερο από τρία (3) έτη η διαγραφή γίνεται αυτόματα. Η επανεγγραφή του γίνεται με αίτησή του σύμφωνα με το άρθρο 4 εφ’ όσον καταβάλει την εγγραφή και την συνδρομή του τρέχοντος έτους.  Με μία απλή αίτηση επανεγγράφονται αφού καταβάλουν 40 ευρώ την εγγραφή συν 20 ευρώ για την συνδρομή του τρέχοντος έτους.
Υπεύθυνος έκδοσης ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (άρθρο 16 Καταστ.)
       Λόγω οικονομικής κρίσης αδυνατούμε να παρευρισκόμαστε σε όλες τις εκδηλώσεις που μας καλούν . Όμως μέλη του Δ.Σ. παρευρίσκονται σε όσες εκδηλώσεις μπορούν. Επειδή  υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεχαστεί κάποια επίσκεψη σταματήσαμε να δημοσιεύουμε σε ποιες εκδηλώσεις παρευρέθησαν 
τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. 
=========================================================================
   ΟΣΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. 6945300444 Ή ΣΤΟ ΚΙΝ. 6988055650 (ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ)                                                                                                                                                                                                 ΣΕΛΙΣ 3
ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΟΒΕΡΓΑ
ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΑΚΤΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΝΑΔΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ
14 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ. ΜΟΝΟ ΜΕ 15 ΕΥΡΩ
///////////////////////////////////////////////////////////////////
ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΑΝΗΚΟΥΝ  117 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ 77 ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ .  
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ Η.-ΤΑ.  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥΣ
00000000000000000000000000000000000000000000000000000000
 Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΘΙΜΩΝ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ                                                                                                                                                                                     
                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ
  Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ.
              ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Α) Εκδοτική ομάδα Β) Ομάδα μουσείων και μουσειακών συλλογών‘Δεσμός’         
Γ) Ομάδα γραμματειακής και διαδικτυακής υποστήριξης
Δ) Ομάδα εθελοντών βιοποικιλότητας ‘Ιασίων’ E) Ομάδα Ποίησης και λογοτεχνίας ΣΤ) Επιστημονική ομάδα Ερευνών
Ζ)Ομάδων Εθελοντών περισυλλογής και προστασίας αρχαιολογικού υλικού             
Η) Ομάδα φιλοσοφικών προβληματισμών Θ) Ομάδα δημιουργών η ‘Συντεχνία’
Όποιος συμπατριώτης θέλει μπορεί να συμμετάσχει σε μία ή σε περισσότερες ομάδες (πάντα σε εθελοντική βάση).
Το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει στην διάθεσή του μερικές ολοκληρωμένες σειρές (η κάθε μία αξίας 58.50 ευρώ)  του διμηνιαίου πολιτιστικού – ιστορικού – λαογραφικού περιοδικού της Θράκης ‘ΘΡΗΙΚΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ’ (1997 – 2003).Και  προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ μία σειρά σε κάθε φορέα που έχει βιβλιοθήκη. Όσοι ενδιαφέρονται ας επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο στο  6988055650 για να αποκτήσουν τα τεύχη 1 έως 39.     ΣΕΛΙΣ 4
 Στείλτε στα email της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και τις  δικές  σας ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να ενημερώνεστε τακτικά και γρήγορα. Μαζί βεβαίως και τις ηλεκτρονικές σας σελίδες για να μπουν στο μπλογκ και στην ιστοσελίδα.    
===================================================================                                                                                        
      ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. 
Έτσι και στην Ε.ΠΟ.Φ.Ε. δίνουμε κύρος και στην εκδήλωσή μας δίνουμε αξία.
Η Επαφή αποστέλλεται σε κάθε μέλος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. που είναι  ταμιακά εντάξει . Σε φορείς που χρωστούν η Επαφή στέλνεται μόνο μια φορά το έτος κάθε Δεκέμβριο.                                                                                                                                                                                                                                                                                  
===================================================================
             ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο  συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.που έχει τριετή θητεία.
Στον χώρο των γραφείων της Ένωσης μετά από μια ενημέρωση από τον απερχόμενο πρόεδρο και σε πολύ ''οικογενειακή'' ατμόσφαιρα κατανεμήθηκαν οι διάφορες θέσεις.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α'          ΚΕΛΕΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β'          ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          ΚΟΝΤΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ
ΤΑΜΙΑΣ                               ΤΣΑΚΜΑΚΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ   ΨΕΙΡΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΕΦΟΡΟΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ                 ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ              ΚΑΨΙΩΤΗ ΚΙΚΗ
 Το νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. σε απαρτία στα γραφεία της Ένωσης.

Η ΝΕΑ Ε.Ε.       

ΠΡΟΕΔΡΟΣ    ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ ΠΕΠΗ
                                    ΜΕΛΟΣ  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ  ΤΣΙΑΜΙΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ         
                                                                                             ΣΕΛΙΣ 5
                   ΝΕΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Ε.ΠΟΦ.Ε.
ΟΜΑΔΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ 2013
ΕΒΡΟΥ ΑΥΡΕΣ
Το τρίτο ανθολόγιο με τίτλο Έβρου…αύρες κυκλοφορεί αρχές Μαίου. Και θα παρουσιαστεί Σάββατο 25 Μαίου στην αίθουσα του  συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης. 14ης Μαίου 78 στις 20.00
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6982755204, 6957824335, 6972855417
Συνεχίζουν  οι Δευτεριάτικες συναντήσεις της ομάδας ποίησης και λογοτεχνίας της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. στον χώρο του βιβλιοπωλείου ‘Ορφικός’ Κ. Παλαιολόγου 26
ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ κάθε Δευτέρα 20.30 _ 23.00
Με έναν δικό τους τρόπο γιόρτασαν την ημέρα ποίησης αλλά και την Εαρινή Ισημερία  την Πέμπτη 21 Μαρτίου , τα μέλη της ομάδας ποίησης και λογοτεχνίας της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. στο καφέ Κύτταρο.
Δεκάδες Αλεξανδρουπολίτες διάβασαν και άκουσαν ποιήματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια καπληκτική βραδιά που είχε τραγούδι και έκθεση ποιητικών συλλογών των ποιητών.
ΟΜΑΔΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ  ‘ΙΑΣΙΩΝ’ .
Φέτος άλλαξε η διάθεση φυτών και σπόρων. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει σε επαφή με τα μέλη της ομάδας για ανταλλαγή σπόρων και την προμήθεια φυτών. Η διάθεση χιλιάδων παραδοσιακών φυτών τα προηγούμενα τρία χρόνια έδωσε την ευκαιρία στους συμπατριώτες μας να αποκτήσουν παραδοσιακούς σπόρους και να κρατήσουν  αυτές τις ποικιλίες για το μέλλον και φυσικά να τις διαδώσουν και σε άλλους.
ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ
.Κάθε Παρασκευή στις 21.00 γίνονται οι συναντήσεις της ομάδας στον χώρο του Βιβλιοπωλείου ‘’Ορφικός’’ έως και το τέλος Μαίου.
Στο άμεσο μέλλον διοργανώνεται και εσπερίδα για τον νεοφιλόσοφο Δημήτρη Λιαντίνη με την συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών και την παρουσία της κόρης του Διοτίμας.  
ΟΜΑΔΑ ΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Αναζητούμε χορηγό για την αναπαραγωγή του σύμπακτου δίσκου αλλά και για την δημιουργία εντύπου με θέμα τα μουσεία και τις μουσειακές συλλογές του Έβρου για να διατεθεί σε φορείς και σχολεία. Το Φθινόπωρο θα γίνει η παρουσίαση σε κεντρική αίθουσα της Αλεξανδρούπολης. Αλλά και της Ν. Ορεστιάδας.
ΟΜΑΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Σιγά - σιγά ενημερώνεται η ιστοσελίδα της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ενώ ο ιστοχώρος ενημερώνεται τακτικά τρείς φορές την εβδομάδα. Η σελίδα στο F.B. χρειάζεται περισσότερη φροντίδα αλλά  συν τω χρόνω θα λειτουργήσει και αυτή.
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Προς όλους τους συλλόγους. Τα μέλη της ομάδας θέλοντας να βοηθήσουν εθελοντικά πάντα, τους πολιτιστικούς φορείς των χωριών του Έβρου αναλαμβάνουν να εκδώσουν βιβλία με την ιστορία, την λαογραφία, τις παραδόσεις του κάθε χωριού μαζί με λίγες φωτογραφίες . Όποιος φορέας θέλει ας επικοινωνήσει με τον  πρόεδρο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. για περισσότερες πληροφορίες για το κόστος, τα έξοδα και τους τρόπους έκδοσης.  .                                                                                                        
                                                                                                           ΣΕΛΙΣ 6

ΔΩΡΕΑΝ       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
                    ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΔΗΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΠΤΕΛΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΤΗΛ. 2556041654/6942907728
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΒΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ(Music Temple Studio)
ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΟΥΚΑΣ             ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ 1 – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ.2551036164 / 6947302884
                    ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟΥ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΗΘΗ – ΕΘΙΜΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ – ΧΑΡΤΕΣ     Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 26 – 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ. 2551300852
Θεατρικό εργαστήρι. ‘Διθύραμβος’ Για φορείς που θέλουν να δημιουργήσουν θεατρικά σχήματα . Υπεύθυνη Μαρία Βίτσα 2551028757 - 6974877167
ΚΥΤΤΑΡΟ. Κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα Θρακικής γής . Όσοι φορείς παράγουν παραδοσιακά προϊόντα (γλυκά, ποτά, βότανα κ.λ.π.) μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Ηρακλή στο 6938572390 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ‘ΜΕΓΑΡΟΝ’  (ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ)
      ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟ (11Ο ΧΛΜ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΡΩΝ)
ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. ΤΗΛ.6948502015                                                                                                                           
==========================================================

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΧΩΡΟ;

Οσοι φορείς δεν έχουν στέγη και θέλουν να συνεδριάσουν μπορούν να φιλοξενηθούν στα γραφεία της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Αρκεί να το ζητήσουν από το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έγκαιρα.


ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ

.Πρόεδρος….Στεργίου Σάββας
Αντιπρόεδρος: ............Απότας Δημήτριος
Γραμματέας: ...............Αγγελώνιας Θεόδωρος
Ταμίας: .....................Μαρίτσας Γεώργιος
Δημ. Σχέσεων: .............Ματσά Αγγέλα
Δημ. Σχέσεων: .............Μαρία Μελένιου
Τακτικό Μέλος: ............Ατζανός Παναγιώτης
Αναπληρωματικά Μέλη:...Πρόξενος Χρήστος
                                     Μαστραγγελής Ιωάννης
                   Νέο Δ.Σ. ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΝΟΥ
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ :           ΚΛΑΔΑΡΑ   ΣΤYΛIΑNH        
 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΛΟΥΚΜΑΤΖΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:     ΑΔΑΜΙΔΟΥ   ΜΑΡΙΑ                                                       
 ΤΑΜΙΑΣ :                ΜΠΑΜΠΑΛΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ         
 ΤΑ  ΜΕΛΗ :            ΔΕΛΚΟΥ  ΜΥΡΣΙΝΗ
                             ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ  ΟΥΡΑΝΙΑ          
                             ΣΤΥΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗ  ΡΑΛΛΟΥ                  ΣΕΛΙΣ 7     
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
ΜΑΙΟΣ : ΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΕΒΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. (ΑΓΓΕΛΗ ΧΑΙΔΩ, ΚΑΡΙΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ, π.ΚΟΜΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ) ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΙΟΥ 20.30
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΕΒΡΙΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00
ΙΟΥΝΙΟΣ: ΣΤΙΣ 7 /6/13 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 20.30, ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.
ΙΟΥΛΙΟΣ : ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 29,30,31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ 1,2,3,4, ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛH ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
                                        2013 η χρονιά της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Όλα δείχνουν ότι το 2013 θα  είναι η χρονιά της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. στα πολιτιστικά δρ4ώμενα.
Ήδη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες είναι ανανεωμένο κατά πολύ, ορεξάτο και με πάθος.
Επίσης στην Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έπεσε το φλουρί που έκοψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων  και στον πρόεδρο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. το φλουρί κατά την κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΕΣ.

ΣΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΛΙΜΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Μέσα σε ένα ήρεμο και αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Πολιτιστικών φορέων Έβρου, στον χώρο του φιλόξενου συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης.
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου το πρωί με την παρουσία εκπροσώπων από δεκάδες πολιτιστικούς φορείς του νομού μας άρχισε η Γ.Σ. με κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος. Το φλουρί έτυχε ο σύλλογος γυναικών Α. Οινόης ''το Κρασοχώρι'' που ως δώρο είχε ένα τραπεζομάντιλο και ένα λογοτεχνικό ημερολόγιο της ομάδας ποίησης και λογοτεχνίας της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

                              Μεγάλη η συμμετοχή των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων
ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΙΑΛΑΜΟΥΔΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α                       ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β                       ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ
Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                          ΜΑΡΙΤΣΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΑΜΙΑΣ                                          ΣΤΕΛΛΑ ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ  
ΥΠΕΥ.ΕΝΔΥΜΑΣΙΩΝ                  ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΟΥ
ΥΠΕΥ.ΕΝΔΥΜΑΣΙΩΝ                  ΜΑΡΙΝΑ ΒΑΡΤΕΝΙΑΝ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου